Göbek çatlakları nasıl geçer?

göbek çatlakları

Göbek çatlakları nedir, nasıl geçer?


Göbek çatlakları nasıl geçer? Bu sorunun cevabını belki de bayanlar çok fazla sormaktadır fakat aksine erkeklerde de çok fazla meydana gelmektedir. Genelde hepimiz biliyoruz ki doğum sonrası yani hamilelik çatlakları olarak da bilinir bu çatlaklar. Fakat sadece kadınlarda olmaz. Erkeklerde uzun bir süre spor yaptıktan sonra birden spora ara vermelerde oluşan kas sarkmaları ve yırtılmaları sebebiyle de vücudun çeşitli yerlerinde bu çatlaklar olabilmektedir.

Genel olarak kadınlar tarafından çok fazla şikayet geldiği için ve doğum sonrasında çok aşırı oluştuğu için kadınların şikayetleri üzerinde durmaya çalışacağız. Özellikle hamileliğin 5 ve 6. aylarından itibaren karın büyümeye başlar ve daha belirgin hale gelir. Tabi ki bu durum karın kaslarının da genişlemesine yol açar ve bu aylardan itibaren çatlaklar meydana gelmeye başlar. Deride bulunan orta katmanın yani dermisin hasar görmesi sebebiyle ortaya çıkan bu çatlaklar küçük müdahalelerle giderilebilmektedir.

Hamilelikte göbek çatlakları için ne kullanılmalı?


Hamilelikte göbek çatlakları gerçekten başa beladır. Özellikle kadınların ilk arzusu bu çatlakları doğal yoldan gidermektir. Göbek çatlak kremi kullanmak istemeyenler için doğal yoldan bu çatlakları en iyi nasıl gidereceğimizi anlatalım. Tabi ki bunlar kullanılmadan önce doktora danışılmalıdır.

Göbek çatlaklarına ne iyi gelir? Bu sorunun cevabı aslında basit. Öncelikli olarak saf zeytinyağı kullanımı çok iyi gelecektir. Ardından kullanabilirseniz kakao yağı da etkili bir çözümdür. Bunlar dışında kantaron yağı, melisa yağı ve buğday yağı da etkili çözümler arasındadır. Bitkisel yağların çoğu cilde iyi gelmektedir. Bundan dolayı kullanımı gayet sağlıklı olacaktır fakat yine de doktor tavsiyesi dışına çıkmamayı ihmal etmeyin. Bu yağlar cildi nemlendirir ve dinlendirir. Böylelikle esneklik kazanması durumunda çatlak oluşumunu da engeller. Biliyorsunuz ki hamilelik döneminde karın sürekli olarak büyüyor. Çatlakları giderseniz dahi yine çatlak oluşmaya başlıyor. Bundan dolayı esneklik kazanması durumunda büyüme olsa dahi çatlaklar çok fazla çıkmayacaktır. Bunun dışında ılık su ile duş almak ve bölgeye masaj yapmak da etkili çözümler arasındadır. Sakin ve sert olmayacak şekilde, ilgili bölgelere yapılacak masaj, bu tür çatlakların giderilmesini sağlayabilir. Az önce de dediğimiz gibi, çatlakları yok etmek, çatlakların oluşumunu engellemekten daha kolaydır. Bundan dolayı çatlakları yok etmekten ziyade, çatlakların oluşumunu engellemeye çalışın. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre badem ve bebe yağı çatlak tedavisinde çok önemli rol oynamaktadır. Bunun sebebi esneklik kazandırmasıdır ve daha fazla çatlak oluşumunu engellemesidir.

Eğer çatlaklarla savaşamıyorsanız, onların çoğalmasını engelleyin. Bu en büyük çözüm olacaktır. Bu dediklerimizi uygulamanız durumunda çatlaklardan kurtulacağınızı düşünüyoruz. Doktor tavsiyesi dışına çıkmamayı ihmal etmeyin. Her ne yaparsanız yapın, hamilelik döneminde bir doktora danışın. Her zaman için doktorunuzla fikir alışverişinde olun. Sağlıklı günler dileriz.

Son olarak Elmanın faydaları nelerdir? isimli yazımızda, elmanın faydaları hakkında bilgi vermiştik. Göz atmak isterseniz başlığa tıklayabilirsiniz.

Göbek çatlakları nasıl geçer? doğum sonrası göbek çatlakları nasıl geçer, erkeklerde göbek çatlakları nasıl geçer, göbek çatlakları, göbek çatlakları cözüm, göbek çatlakları için bitkisel çözüm, göbek çatlakları için krem, göbek çatlakları nasıl geçer, göbek çatlakları nasıl gider, hamilelikte göbek catlakları, hamilelikte göbek çatlakları için ne kullanılmalı, hamilelikte göbek çatlakları ne zaman başlar #CiltHastalıkları, #Hastalıklar Cilt Hastalıkları, Hastalıklar #DoğumSonrasıGöbekÇatlaklarıNasılGeçer, #ErkeklerdeGöbekÇatlaklarıNasılGeçer, #GöbekÇatlakları, #GöbekÇatlaklarıCözüm, #GöbekÇatlaklarıIçinBitkiselÇözüm, #GöbekÇatlaklarıIçinKrem, #GöbekÇatlaklarıNasılGeçer, #GöbekÇatlaklarıNasılGider, #HamilelikteGöbekCatlakları, #HamilelikteGöbekÇatlaklarıIçinNeKullanılmalı, #HamilelikteGöbekÇatlaklarıNeZamanBaşlar
Daha Fazlası>> Göbek çatlakları nasıl geçer?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )