Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?


Birçok çift tarafından sorulan "içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapmalı" sorusuna cevap vereceğiz.  Öncelikli olarak sizlere temel bir bilgi verelim. Özellikle yeni evli çiftlerin çok fazla sorduğu bu sorunun cevabını bilimsel örneklerle vermeye çalışacağız. Eğer ilişki henüz yeni gerçekleşmişse fazla endişe etmeden önerilerimizi dinlemenizde fayda var.

Bildiğimiz üzere hamilelik döllenme sonrası gerçekleşir. Spermler, yumurta ile birleşerek döllenmeye yol açar ve hamilelik gerçekleşir. Bir bayanın hamile kalmasını sağlayacak olan şey, spermlerin rahme ulaşıp yumurta ile birleşmesi olacaktır. Bunu engellemek her zaman için şarttır. Bu konuda sırasıyla sizlere önerilerde bulunacağız.

Hamilelik Nasıl Önlenir?


Eğer spermler vajinanın ön kısmında bulunuyorsa acilen temizlenmelidir ve fazla endişe edilmemelidir. Eğer ki spermler rahim bölgesine yakın bir yerde bırakılmışsa bu konuda sizin fiziksel olarak yapabileceğiniz bir müdahale bulunmamaktadır. Eğer uzunca bir zaman geçmemişse bir doğum kontrol uzmanına görünebilirsiniz.Bu evreden sonra etkili olabilecek tek şey doğum kontrol hapına benzerliği olan ertesi gün hapı olacaktır. Ertesi gün hapı normal şartlarda ilişkiden sonraki 72 saat içerisinde alınmalıdır. İlişkiye girildikten sonraki süreçte ne kadar erken alınırsa o kadar etkisi fazla olacaktır. Bu hapın genel olarak işlevi, yumurtaların rahme tutunmasını engellemektir. Yumurtalar rahme tutunamadığından dolayı döllenme olasılığı azalır. Bu hapın %100 olarak işlev sağlayacağını söyleyemeyiz fakat etkisi büyüktür ve gebelik talep edilmiyorsa korunmasız ilişkiden sonra hemen alınmalıdır. Korunmasız ilişkiye girmişseniz ve spermler dişi organın herhangi bir yerine bulaşmışsa, ( her neresi olursa olsun ) gebeliğin oluşmaması için bu hapın kullanılması önerilmektedir. Tekrar uyarılmalıdır ki, her ne kadar çabuk bu hap alınırsa, gebeliğin engellenmesi de o kadar azalır. Bundan dolayı erken almanızda çok fayda olacaktır.

Ertesi gün hapını kullanmak için doktor kontrolünden geçmenizde fayda var. Bazı haplar hormonal bozukluklara neden olduğundan doktor onayı olduğu zaman kullanım tavsiye edilir. Bu konuda kendi başınıza alacağınız ilaçların sorumluluğunun sizde olduğunu sakın unutmayın. Hangi ilaç olursa olsun, bu ilaçları doktora danışarak almanızda fayda olacaktır.

 

Son olarak "Gripten korunma yolları nelerdir?" isimli yazımızda gripten korunma yolları hakkında bilgi verdik.

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı? doğum kontrol hapı, doğum kontrol hapı ne zaman alınır, doktor, ertesi gün hapı, hamile kalmamak için ne yapılmalı, içine boşaldıktan sonra, içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı, ne zaman alınmalı, sperm, vagina, vahjina, vajina, yumurta #CinselSağlık Cinsel Sağlık #DoğumKontrolHapı, #DoğumKontrolHapıNeZamanAlınır, #Doktor, #ErtesiGünHapı, #HamileKalmamakIçinNeYapılmalı, #IçineBoşaldıktanSonra, #IçineBoşaldıktanSonraHamileKalmamakIçinNeYapılmalı, #NeZamanAlınmalı, #Sperm, #Vagina, #Vahjina, #Vajina, #Yumurta
Daha Fazlası>> Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )