Gripten korunma yolları nelerdir?

gripten korunma yolları

Gripten korunma yolları nelerdir?


Gripten korunma yolları hakkında sizlere bugün bilgi vermek isteriz. Özellikle kış mevsiminin gelmesi ile birlikte artık insanlar bu tür hastalıklarla nasıl mücadele edeceğine dair bilgi sahibi olmak istiyorlar. Özellikle bu konuda çok fazla kaynaktan yazılan bazı yazılar var fakat bu kaynaklarda ayrıntılı bir anlatım yapılmamış ve sadece üstten anlatımlarla desteklenmiş. Biz bugün sizlere gripten nasıl korunuruz, gripten korunma yolları, grip tedavisi, grip olmamak için ne yapmalıyız gibi sorulara ve başlıklara cevap vereceğiz. Bundan önce sizlere bu konu ile ilgili bazı başlıklar verelim. Ardından bu başlıklarla ilgili ayrıntılara değinelim.

Gripten nasıl korunuruz?


Gripten nasıl korunacağız sorusuna maddeler şeklinde cevap verelim.

C Vitamini Korumaz!


Öncelikle gripten korunmak için bir numaralı tedavi olarak C Vitamini kullanımını arttırmamız gerektiği söylenir fakat bu durum doğru değildir. Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı açıklama doğrultusunda, C Vitamini takviyesinin grip olmanızı engellemeyeceği ortaya çıktı. C Vitamini günlük olarak alındığında vücudun besin ihtiyacını karşılar ve dinç kalmanızı sağlar. Bu sebepten dolayı C Vitamini tavsiye edilebilir fakat virüslerden ve gripten koruyacağına dair bilgiler yanlıştır. Bu tür bilgilere inanmamakta fayda var.

Sıcak Kalın, Sıkı Giyinin


Özellikle grip olmamak için sıcak kalmanız çok önemlidir. Soğuk ortamlarda bulunmamaya dikkat edin ve sürekli sıcak giyinin. Soğuk aldığınızda virüsler vücudunuz içerisinde çok çabuk üreme imkanı bulacaktır ve sizi çok çabuk alt edebileceklerdir. Soğuk almanız durumunda grip virüsünü almanız çok daha kolaylaşacaktır. Bundan dolayı en önemli şeylerden bir tanesi soğuk almamak olacaktır. Sürekli olarak sıcak kalın ve sıkı giyinin.

Hijyen Kurallarına Dikkat Edin, Temiz Kalın


Özellikle hijyen kurallarına dikkat etmek çok önemli olacaktır. Özellikle ellerinizi çok iyi yıkayın. Yemek yemeden önce ve yemek yedikten sonra bu kurala çok fazla dikkat edin. Grip bir bulaşıcı hastalıktır ve çok çabuk bulaşabilme özelliğine sahiptir. Bu sebepten dolayı grip olmamak için yediğimiz şeylere ve dokunduğumuz yerlere dikkat etmeli, gerektiğinde yanımızda mendil veya peçete bulundurarak belli yerlere temas etmeliyiz. Grip olmamak için hijyen ve temizlik en önemli kurallardandır.

Hasta Olanlara Yaklaşmayın!


Belki de gripten korunma yolları arasındaki ihmal ettiğimiz en önemli kurallardan bir tanesi de budur. Hasta olanların yanına asla yaklaşmamamız gerektiğini kesinlikle bilmemiz gerekir. Yaptığımız en büyük hata budur. Grip, bulaşıcı bir hastalıktır ve hasta olan kişilerden kolayca bulaşabilmektedir. Özellikle solunum yoluyla bulaşabildiği için kesinlikle bu tür kişilerden uzak durulmalıdır.

Maske Kullandırın, Kullanın


Maske kullanımı en önemli korunma yollarından bir tanesidir. Çevrenizde hasta olan biri varsa mutlaka kendisine maske takmasını söyleyin. Özellikle solunum yolu ile bulaştığından dolayı, bu kişiler başkalarını da hasta edebilirler. Hasta olmamak için maske kullanabilirsiniz. Özellikle kalabalık ortamlarda maske kullanımı şiddetle tavsiye edilir. Toplu taşımalarda ve diğer birçok alanda bu maskeleri kullanmak sizin için iyi olacaktır.

Beslenmenize Dikkat Edin


Grip olmamak için beslenmemize dikkat etmemiz gerekir. Bağışıklık sistemimizde olacak bir sarsıntı bize sıkıntı verebilir. Bundan dolayı bağışıklık sistemimizde sarsıntılara yer vermemek adına dengeli beslenmemiz gerekmektedir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirecek meyve ve sebzelere, bitkisel ürünlere yönelebiliriz. Gripten korunmanın doğal yolları arasındaki en önemlileri ise özellikle portakal ve mandalina tüketimini bol bol arttırmak olacaktır. Bunun dışında lahana, sarımsak, soğan gibi ürünleri tüketerek bağışıklık sistemimizi güçlendirebiliriz.

Spor Yapın


Vücut direncini her zaman için korumak şarttır. Bundan dolayı çevik ve zinde olmak için her zaman spor yapın. Spor bizleri birçok hastalıktan korur.

Aşı Yaptırın


Belki de gripten korunmanın en önemli şartlarından bir tanesi de aşı yaptırmak olacaktır. Aşı, bağışıklık sisteminizi uyarır ve grip virüslerinden korunmanızı sağlar. Grip olmadan önce aşı olmanız durumunda, grip olma ihtimaliniz çok ama çok az bir miktara düşer. Bundan dolayı düzenli aşı olmak her zaman için faydalı olacaktır.

Gripten korunma yolları hakkında sizlere bilgi verdik. Umarız bu kış hiç hasta olmazsınız ve bu bilgiler sayesinde güzel bir kış geçirirsiniz. Unutmayın, hastalıktan korunmak her zaman için sizin elinizde!

 

Son olarak "Prezervatif kullanımı gebeliği önler mi? (Kondom)" isimli konumuzda Prezervatif kullanımının gebeliği yani hamileliği önleyip önlemediğine dair bilgi verdik.

Gripten korunma yolları nelerdir? aşı olmak, girpten korunma, grip korur mu, grip nasıl olunur, grip olmamak için, grip olmamak için ne yapmalıyız, grip olunur mu, gripten korunma yolları, gripten korunmanın doğal yolları, gripten nasıl korunuruz, hiyjen kuralları, korunma yolları, sağlık, sağlıklı olmak, sıcak kalmak, sıkı giyinmek, temiz kalmak #BulaşıcıHastalıklar, #Hastalıklar, #KorunmaYolları Bulaşıcı Hastalıklar, Hastalıklar, Korunma Yolları #AşıOlmak, #GirptenKorunma, #GripKorurMu, #GripNasılOlunur, #GripOlmamakIçin, #GripOlmamakIçinNeYapmalıyız, #GripOlunurMu, #GriptenKorunmaYolları, #GriptenKorunmanınDoğalYolları, #GriptenNasılKorunuruz, #HiyjenKuralları, #KorunmaYolları, #Sağlık, #SağlıklıOlmak, #SıcakKalmak, #SıkıGiyinmek, #TemizKalmak
Daha Fazlası>> Gripten korunma yolları nelerdir?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )