Vücut çatlakları nasıl geçer? ( Çatlak tedavisi )

vücut çatlakları


Vücut çatlakları nasıl geçer?


Vücut çatlakları nasıl geçer, sorusuna cevap vereceğiz. Bildiğimiz üzere vücutta bazı çizgilerin oluşması ile görülür. Bu çatlakları hemen fark etmemiz bazen mümkün olmayabilir. Bu çatlaklar vücudun neredeyse her bölgesinde çıkabilir. Genellikle kişilerin çok fazla uğraştığı bir rahatsızlıktır. Çok fazla uğraşılsa da bu rahatsızlıktan kurtulmak bazen mümkün olmayabiliyor. Bu rahatsızlıktan nasıl kurtulacağınıza dair bilgi vereceğiz. Fakat ondan önce bu çatlakların neden meydana geldiğini anlatalım.

Vücut çatlakları neden oluşur?


Bu çatlaklar özellikle spor yapan kişilerde, sporu bırakmaları durumunda ortaya çıkar. Bunun dışında birçok neden sayılabilir. Özellikle hamilelik esnasında görülür. Hamile bayanlarda karnın büyümesi sebebiyle çatlaklar oluşur. Bu çatlaklara göbek çatlakları adı verilir. Deri üzerinde bulunan bazı bölgelerin genişlemesi sebebiyle yırtılmalar meydana gelir. Bu çatlaklar ve yırtılmaların bir sebebi de zayıflamadır. Vücut yeterli besin alamadığı zaman deri zayıflamaya başlar ve deride yırtılmalar meydana gelebilir. Bu yırtılmaları önlemek için dengeli beslenmek şarttır. Tabi ki bu yırtılmalar bu sebeplerden dolayı oluşmayabilir ve gördüğünüz, yırtılma zannettiğiniz şeyler farklı bir şey de olabilir. Eğer önerdiklerimizden sonra geçmiyor ve vücudun çoğunluğuna yayılıyorsa, bir doktora görünmenizde fayda var.

Vücut çatlakları nasıl önlenir?


Vücut çatlakları çoğu insanın başına bela olmuştur. Bunlardan kurtulmanın bazı doğal yollarını sizlerle paylaşacağız. Dilerseniz bunları madde halinde sizlere sıralayalım.
  • Bu çatlaklardan kurtulmanın en kolay yolu bu bölgelerde çatlakların oluşmasını engellemektir. Çatlakların oluşumu engellendiğinde azalma olacak ve çatlak olanlar da kendini onaracaktır. Eğer çatlak oluşumunu engelleyemezsek bu çatlakların giderilmesi zor olacaktır.

  • Öncelikle çatlak bölgesini tespit ederek geniş bir alana dağılıp dağılmadığını kontrol edelim ve çatlak sebebini bölgelere göre kontrol edelim.

  • Eğer hamilelik bölgelerinde oluşum varsa, bu bölmelere masaj yaparak deriyi yumuşatalım ve zeytin yağı kullanarak işlemi destekleyelim. Böylece bölme yumuşamış olur ve deri esneklik kazanır. Esneklik kazanan deride yırtılma oranı çok daha az olacaktır.

  • Zeytin yağı ve masaj, spor sonrası yırtılmalar için de kullanılabilir ve etkili olacaktır. 

  • Spor yapıyorsanız ve çatlak oluşuyorsa, mevcut kısmı fazla zorlamamanız tavsiye edilir.

  • Zayıflamaya bağlı yırtılmalar için bolca C vitamini almanız ve protein almamız gerekir. Zeytin yağı ile masaj ile desteklenebilir.

  • Derinin esneklik kazanabilmesi için ılık su kullanılarak da masaj yapılabilir.

  • Doğal yol yerine krem tercih edilebilir fakat kremler doktor tarafından önerilmelidir. Kendi başınıza hastalıklara hiçbir zaman teşhis koymayın. Müdahale edecekseniz bile alerjinizin olmadığı bitkisel ürünler kullanın. Elinizden geldiği kadar vücut çatlakları için bitkisel yağlar kullanın.


 

Çatlaklar için kesinlikle ama kesinlikle esnetme hareketleri doğru yapılmalıdır ve bölge zorlanmamalıdır. Özellikle masaj bu tür çatlaklara çok iyi gelmektedir. Krem kullanacaklar için doktor tavsiyesi ile kullanmaları önerilir. Özellikle hamile bayanlar doktorsuz kullanım sağlamamalıdır. Doktora danışmadan ilaç kullanımı ve bilinmeyen doğal yöntemlerin kullanılması önerilmez. Çünkü her yırtılmaya çatlak diyemeyiz ve bu çatlaklara teşhisi ancak ve ancak uzman bir doktor koyabilir. 

 

Son olarak Göbek çatlakları nasıl geçer? isimli konumuzda göbek çatlakları hakkında bilgi verdik. Daha fazlasını sitemizin diğer kategorilerinde bulabilirsiniz.

 

Vücut çatlakları nasıl geçer? ( Çatlak tedavisi ) çatlak, çatlak tedavisi, çatlaklar nasıl geçer, fraksiyonel lazer yaptıranlar, ünlülerin vücut çatlakları fotoları, vücut çatlakları, vücut çatlakları geçer mi, vücut çatlakları için, vücut çatlakları için bitkisel çözüm, vücut çatlakları için bitkisel yağlar, vucut çatlakları için kesin çözüm, vücut çatlakları için krem, vücut çatlakları lazer tedavisi, vücut çatlakları nasıl geçer, vücut çatlakları nasıl geçer bitkisel, vucut çatlakları nasıl gider, vücut çatlakları nasıl giderilir, vücut çatlakları nasıl yok edilir, vücut çatlakları neden olur, vücut çatlakları olan ünlüler, vücut çatlakları sporla geçer mi, vücut çatlakları tedavisi #CiltHastalıkları, #Hastalıklar Cilt Hastalıkları, Hastalıklar #Çatlak, #ÇatlakTedavisi, #ÇatlaklarNasılGeçer, #FraksiyonelLazerYaptıranlar, #ÜnlülerinVücutÇatlaklarıFotoları, #VücutÇatlakları, #VücutÇatlaklarıGeçerMi, #VücutÇatlaklarıIçin, #VücutÇatlaklarıIçinBitkiselÇözüm, #VücutÇatlaklarıIçinBitkiselYağlar, #VucutÇatlaklarıIçinKesinÇözüm, #VücutÇatlaklarıIçinKrem, #VücutÇatlaklarıLazerTedavisi, #VücutÇatlaklarıNasılGeçer, #VücutÇatlaklarıNasılGeçerBitkisel, #VucutÇatlaklarıNasılGider, #VücutÇatlaklarıNasılGiderilir, #VücutÇatlaklarıNasılYokEdilir, #VücutÇatlaklarıNedenOlur, #VücutÇatlaklarıOlanÜnlüler, #VücutÇatlaklarıSporlaGeçerMi, #VücutÇatlaklarıTedavisi
Daha Fazlası>> Vücut çatlakları nasıl geçer? ( Çatlak tedavisi )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )