Allah var mıdır?

Metin2 Hile ve
Clash Royale hakkında her şey burada!

allah var mıdır


Allah Var Mıdır?


Allah var mıdır, sorusunun cevabını bilimsel olarak vermek şu anda mümkün görünüyor. Fakat dini olarak yorumlayacak olursak bu konuda bir çok fikir ve kanıt sunabiliriz. Aslında dinlerin çoğunda Allah'ın varlığı ile ilgili bir takım şeyler belirtilmiştir. Tabi ki çoğu dinin ortak bir noktası vardır ki, insanlara güzeli, doğruyu, yanlış yapmamayı öğütler. Genelde ortak bir tema üzerinde kurulmuştur ve aralarındaki en güçlü bağ budur.

Çok tanrılı inanışların olduğu zamanlarda insanların inançlarının bir çoğu doğa üzerine kuruluydu. Bazı insanlar Güneş'e, Ay'a ve bazı hayvanlara tapıyorlardı. Günümüzde de bu inanışlara sahip olan kültürler bulunmaktadır. Aslında şöyle bir şey de vardır ki, insan psikolojisi inanmaya yatkındır. İlk insanlar diğer kavimlere üstünlük sağlamak veya kendilerini kötülüklerden korumak için kendilerine bir tanrı seçmişlerdir ve ona dua etmişlerdir veyahut farklı bir kavim üzerinde üstünlük kurmak için "Bizim tanrımız var, biz daha güçlüyüz." diyerek üstünlüklerini ilan etmişlerdir. Hal böyle ki insan mantığı ve psikolojisinden ziyade bulunduğumuz evren içinde gerçekten çok ciddi bir düzen ve döngü bulunmaktadır. Bu düzenin sağlayıcısı şu anda bilimsel olarak kanıtlanmasa da İslam dinine göre bu düzenin bir yaratıcısı vardır.

Ateistlere Göre Yaratıcı ( Evrim Teorisi ) 


Ateistlere ( evrende bir yaratıcının olduğuna inanmayanlara ) göre evren büyük patlama ile birlikte oluştu ve milyonlarca, milyarlarca yıldan sonra mikroorganizmaların gelişmesi ile birlikte canlılık oluşmaya başladı ve insan ırkı türedi. Ateistler'in dayandığı "milyarlarca yıldan sonra mikroorganizmaların gelişmesi ile birlikte canlılık oluşmaya başladı" sözcüğü aslında bir teoridir ve bu teori çoğumuzun ismini yakından bildiği ve tanıdığı Charles Darwin'in Evrim teorisidir. Evrim teorisi, Charles Darwin tarafından ortaya atılmıştır ve bu teori hala teori oluşunu korumaktadır. Yani halen kanıtlanabilmiş değildir. Kesin olarak kanıtlanmış olmamasına rağmen insanların bir kısmı bu teoriyi doğru kabul ederler. Peki, Allah var mı gerçekten? Şimdi "Allah var mıdır?" sorusunun cevabını İslam dininde arayalım.

Kuran-ı Kerim Allah'ın Varlığını Kanıtlıyor!


Evet, Müslümanların bir çoğu, kutsal kitap olan Kuran-ı Kerim'in Allah'ın varlığını kanıtladığını öne sürer. Aslında pek de haksız sayılmazlar. Çünkü gerçekten mantıklı olarak bakacak olursak Kuran-ı Kerim üzerinde çok ciddi deliller bulunmaktadır. Kuran-ı Kerim'de geçen bazı ayet ve sureleri, Allah'ın varlığı ve birliğine delil olarak sayabiliriz gibi görünüyor. Fakat bazı insanlara göre bu ayet ve sureler yorumlamaya açık olduğundan kesin olarak bir kanıt niteliği taşımamaktadır. En azından bilim için böyle. Allah var mıdır, sorusuna hemen bir kaç örnek vererek cevap vermeye başlayalım.

Embiya Suresi 20. Ayet: 


  • İnkâr edenler (kâfirler), semaların ve arzın bitişik olduğunu görmediler mi? Sonra Biz, o ikisini (birbirinden) ayırdık. Ve her canlı şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmazlar mı?


Burada yerin ve göğün bitişik olduğundan bahsediliyor ve ikisinin bir birinden ayrıldığı söyleniyor. Aslında burada bir mecazi anlam kullanıldığı çok ama çok açık. Fakat kesin olarak yorum ve hüküm vermek imkansız. Bu ayet üzerinde İslamcılar; Kura-ı Kerim'in Big-Bang hakkında yaklaşık 1400 yıl önce bilgi verdiği iddia ediliyor.

Şimdi işin kopan noktasına geleceğiz. Yukarıdaki surenin ayeti hakkında net bir yorum yapamadık fakat aşağıdaki surenin ayeti gerçekten dehşet verici!

Furkan Suresi 61. Ayet:


  • "Ne yücedir O Allah ki, gökte burçlar (gezegenler) yaratmış ve içerisine bir kandil (güneş), bir de nurlu ay koymuştur."


Bu ayette "nurlu ay" kelimesi net şekilde belirtilmiştir. Nur kelimesi Arapça kökenlidir ve Arapça'da yansıyan, parlak anlamında kullanılır. Bilim adamları Ay'ın Güneş'ten aldığı ışığı yansıttığını yaklaşık 100 yıl önce keşfetmişlerdir. Kuran-ı Kerim'de bulunan bu ayetin 1400 yıl önce yazılmış olması şaşkınlık vericidir.

Naziat Suresi 30. Ayet: 


  • Arapçası: "Vel arda ba’de zâlike dehâhâ."

  • Türkçesi: "Ve arz, bundan sonra da onu yayıp döşedi."


Bu surenin ayetinin Türkçe ve Arapça'sını vermemizin bir sebebi var çünkü burada çok önemli bir nokta bulunuyor. Ferdinand Magellan 1522 yılında Dünya'nın yuvarlak olduğunu kanıtlamak için bir deniz yolculuğuna çıktı ve bu yolculuğunu tamamlayamadan öldü. Onun yanında bulunan 250 denizciden sadece 18 tanesi bu yolculuğu sağ kalarak tamamlayabildi ve dünyanın yuvarlak olduğunu ilk olarak kanıtlayan kişi Francis Drake oldu. 1500'lü yıllarda kanıtlanarak tarihe geçen bu bilginin Kuran-ı Kerim'de yer aldığı iddia ediliyor. Hem de ayrıntılı bir şekilde.Ayette bulunan "deha-ha" kelimesinin iki anlamı bulunmaktadır. Bir anlamı yayma şeklindedir. Surede bulunan "deha-ha" kelimesi "dahv" kelimesinden türemedir ve "dahv" kelimesi deve kuşu yumurtası anlamına gelmektedir. Yani bu ayette dünyanın tam olarak yuvarlak dahi olmadığını ve deve kuşu yumurtası biçiminde olduğunun geçtiği iddia edilir. Dünyanın biçimine bakacak olursak oval bir yapıdadır ve deve kuşu yumurtasını andırdığı doğrudur.

Enbiya Suresi 33. Ayet:


  • "O, geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı yaratandır. Her biri bir yörüngede yüzmektedirler."


Bu ayette de belirtildiği üzere Güneş'in ve Ay'ın belli bir yörüngede döndüğü söylenmektedir. Bu bilginin yaklaşık 1500 yıl önce bizlere sunulması İslam'a göre Kuran-ı Kerim mucizesidir.

Size Soralım


Peki, şimdi sizce Allah var mıdır? Yukarıdaki belirttiğimiz ayetler dışında daha bir çok ayet vardır. Bu ayetler sadece bir kaç tanesidir. Bazı insanlar bu ayetlerden farklı anlamlar çıkarılabileceğini iddia etmektedirler. Fakat Müslümanlar bu ayetlerin mucizevi özellik taşıdığını ve insanlar için işaret olduğunu belirtmektedirler.

Tabi ki her insan inançlarında özgürdür ve neye inanmak isterse ona inanır. "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır." şeklinde de bir hadis geçmektedir. Ben bu hadisi sonuna kadar desteklerim. İyi insan olmak her şeyden önce çok önemlidir. Irk, din, dil çatışmaları ve gereksiz kavgalar insanları iyi insan yapmaz ve Allah katında takva sahibi yapmaz. Mutlu kalın, sağlıcakla kalın. Mutluluk her zaman için sizinle olsun.

Allah var mıdır? Allah, allah var, allah var mı, allah var mıdır, deve kuşu yumurtası, evren, hristiyan, islam, islama göre, kuran, kuran mucizeleri, mucize, tanrı #Din Din #Allah, #AllahVar, #AllahVarMı, #AllahVarMıdır, #DeveKuşuYumurtası, #Evren, #Hristiyan, #Islam, #IslamaGöre, #Kuran, #KuranMucizeleri, #Mucize, #Tanrı
Daha Fazlası>> Allah var mıdır?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )