Neden uyuruz?

Metin2 Hile ve
Clash Royale hakkında her şey burada!

neden uyuruz

Neden Uyuruz?


Neden uyuruz, sorusu gerçekten çok zor bir sorudur. İnsanlar neden uykuya ihtiyaç duyar? Hiç düşündünüz mü? Uykunun neden geldiği hakkında insanlar sürekli olarak merak içinde olmamışlardır. Çünkü uyku gündelik yaşantımızda olduğu için sürekli olarak normal karşılanmış ve çok sık bir şekilde araştırma konusu olmamıştır. Fakat aranızda bu konuyu çok ama çok fazla merak edenleriniz vardır. Bunun için sizlere bu konuda bilgi vereceğiz.

Uyku insanlar için gerçekten çok önemlidir. Özellikle uykusuz kalan insanlarda dikkat ettiğiniz zaman dikkat bozukluğu hele ki yorgunluk kaçınılmazdır. Yorgun ve bitkin düştüğümüzde neredeyse günlük işlerimizin bir çoğu bu sebepten dolayı aksamakta ve büyük sorunlar çekmekteyiz. Uyku insan hayatı için işte bu kadar önemlidir. Fakat insanlar uykuya neden ihtiyaç duyduğumuza dair pek fazla merakçı olmamışlardır. Artık bu konuyu aydınlatmak için son dönemlerde bilim adamları çalışma yaptılar ve bu çalışmalarının sonuçlarını bizler için paylaştılar. Sonuç ilginç görünüyor.

Neden uykuya ihtiyaç duyarız?


Uykuya ihtiyaç duymamızın sebebi aslında kesin olarak bilinmiyor. Bu durum hala muamma oluşunu koruyor. Fakat bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar neticesinde uykunun hafızayı bir nevi pekiştirdiği düşünülüyor. Neden uyuruz, sorusuna verilebilecek en mantıklı cevaplardan bir tanesi bu kabul edilmiştir.

Gün içerisinde beynimiz çok fazla çalışıyor. Bunun sonucunda beynimiz, tecrübe edindiği her şeyi hafızamıza ekliyor. Tabi ki bilim adamları bu hafızaya işleme sürecinde uykunun etki gösterdiğini düşünüyor. Beynin psikolojik yapısının hala çözülememesinden dolayı olsa gerek; kesin olarak bir şeyler söylenemese de şuanda en mantıklı teorilerden bir tanesi bu gibi görünüyor. Günlük yaşantımızda yaşadıklarımızı beynimizin bir nevi hafızamıza işlemesi için uyumamız gerekiyor, yani beyin uyuduktan sonra tekrar düzgün şekilde çalışabiliyor. Aslında buna günlük hayattan da örnek verebiliriz. Belli bir süre boyunca uyumaz isek yavaş, yavaş yorulmaya ve halsiz olmaya başlarız. Uykumuz geldikten sonra iyi bir uyku çekmezsek halsiz oluşumuz daha fazla artar ve günlük işlerimizi yapamayız. Güzel bir uykunun ardından güne zinde başlarız ve öğrenme kabiliyetimizin olduğunu hissederiz.Aslında sınava hazırlanan öğrencilere sürekli olarak şu söylenir; sabah erkenden kalkıp çalışın ki kafanızda daha fazla kalsın. Aslında bu durumun uyku ile çok ama çok fazla bağlantısı vardır. Sabah erken saatlerde uykudan yeni uyandığımızda beynimiz daha zinde ve daha açık şekilde güne başlar. Bu sebepten dolayı o anda yapılacak tüm şeyler beynimize çok iyi bir şekilde kazınacaktır. Beyin gün ortasında yavaş, yavaş yorulmaya başladığından dolayı sabah saatlerine kıyasla öğleden sonraki saatlerde çalışmanın çok iyi olmayacağı söylenir.

Sonuç olarak, uyku bir nevi günlük yaşantımızda yaşadıklarımızın kayıt edilmesini ve beynimizin rahatlamasını sağlar. Şu andaki teori bu şekilde. İleride neler keşfedeceğimizi bende merak ediyorum. Sağlıcakla.

Neden uyuruz? ihtiyaç, neden, neden uyku, neden uykumuz gelir, neden uyuruz, neden uyuyoruz, uyku neden ihtiyaç, uyku nedir, uyumazsak ne olur, uyuruz #Bilim Bilim #Ihtiyaç, #Neden, #NedenUyku, #NedenUykumuzGelir, #NedenUyuruz, #NedenUyuyoruz, #UykuNedenIhtiyaç, #UykuNedir, #UyumazsakNeOlur, #Uyuruz
Daha Fazlası>> Neden uyuruz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )