Müslüman olmayanlar cennete girebilir mi?

Metin2 Hile ve
Clash Royale hakkında her şey burada!

Müslüman olmayanlar cennete girebilir mi


Müslüman olmayanlar cennete girebilir mi?


Müslüman olmayanlar cennete girebilir mi? Öncelikle bu soruyu cevaplayabilmemiz için bir takım incelemelerde bulunmamız gerekiyor. Öncelikli olarak mantık ilkeleri ile düşünecek olursak; insanları yargılarken dinine ve ırkına bakmıyoruz. Bu insanların nasıl insanlar olduklarına karar vermek için onları dinleriyle yargılamıyoruz. Onların işlemiş oldukları suçları ve iyilikleri; dinlerini göz ardı edip kişisel davranışlarını gözlemleyip buna göre yargılama yapıyoruz. Yani özet geçecek olursak bir insan bir insanı öldürdüğü zaman, dünyanın hangi noktasına giderseniz gidin bu bir suçtur ve çeşitli cezaları bulunmaktadır. Bu suçun cezası verilirken kişinin dinine, diline, ırkına bakılmaz. Yapmış olduğu suçun ağırlığına ve kişinin hal ve hareketlerine bakılır.

Birkaç örnek verecek olursak, en basitinden hayatımızdan örnekler verelim. Türkiye'de Müslüman nüfus diğer dinlere mensup nüfusa oranla çok ama çok yüksek bir derecede. Peki, Türkiye'de hırsızlık yapılıyor mu? Yapılıyor ( Dünyanın her noktasında olduğu gibi, burada sadece örnek vermek amaçlı kullanıyoruz. ). Türkiye de cinayet işleniyor mu? İşleniyor. Yani belirtmek istediğim her insan hata yapar. İster Müslüman olsun, ister Yahudi olsun, isterse Hristiyan olsun. Peki, diyelim ki Müslüman bir insan cinayet işledi. Ki günümüzde onlarca cinayet olayı yaşanıyor ve katiller her ırktan her ülkeden insanlar olabiliyor; bunların arasında Müslüman olanlar da var. Şimdi Müslüman olmayanlar cennete giremez dersek şurada haksızlık yapmış oluruz. Cinayet işleyen Müslüman bir şahısın cennete girme şansı varken, örnek veriyorum cinayet işlemeyen ve yardımsever olan bir Yahudi veya Hristiyan veyahut farklı bir dine ( tek Tanrı inancı olan ) mensup bir insanın cennete girmeye hakkı yok mudur? Düşünsenize iyilik sever bir kişi, hayatı boyunca iyilikler yapıyor, çevresini kırmıyor, insanları incitmiyor fakat dini Hristiyanlık veya farklı bir din ( tek bir Tanrıya inanıyor). Öte yandan ise içkisi, kumarı olan, cinayetten sabıkası olan bir insan düşünün. Sizce hangisi cennete girmeyi hak ediyor? Cevabı size bırakıyorum ve işin biraz daha dini boyutuna yani Kuran'da anlatılan kısmına giriyorum. Sizce Kuran'a göre Müslüman olmayanlar; cennete girebilir mi?

Kuran-ı Kerim'den Ayet


Şüphe yok ki iman edenler, Yahudiler, Hristiyanlar ve Sabiiler’den her kim Allah’a ve ahiret gününe iman eder ve salih amel işlerse, elbette bunların Rabb’leri yanında ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur ve bunlar mahzun olacak değillerdir.” (2/el-Bakara, 62)

Yukarıdaki ayette göreceğiniz üzere Müslüman olmayanlar Allah'a ve ahiret gününe inanır ve iman ederse onlar için bir korku olmayacaktır diyor. Yani anlayacağımız şu ki; bir insan Müslüman olmasa dahi Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsa o kişi cennete girebilir gibi görünüyor. Biraz mantıklı olarak düşünecek olursak bu ayet gerçekten çoğu şeyi açıklıyor. Ama tabi ki ben bu ayet üzerinden konuşuyorum. Bu sadece benim fikrim ve ben Kuran-ı Kerim'de bulunan bu ayete göre yorum yapıyorum.

Ateistler Cennete Girecek Mi?


Ateistler konusuna gelecek olursak zaten onlara göre bir yaratıcı yok. İslama göre de Allah'ı reddedenleri azap bekliyor. Tabi ki bu konuda fazla yorum yapmak doğru değil. Çünkü bu konularda derin araştırmalar yapılmadan, yorumlar netleştirilmeden pek bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü Ateist insanlar arasında da çok iyi amel işleyenler oluyor. Sonuç olarak her insan hata yapabilir. Tabi ki sizi yaratana inanmamanız çok büyük bir suçtur. Mantıksal olarak baktığınızda da öyledir. İslama göre Allah her zaman için çokça bağışlayıcıdır. Onların iyi amel işleyenleri neden bağışlanmasın ki? İnsanlar her zaman için kötüyü düşünmeye meyilli davranıyorlar ama bence bizi yaratan her zaman için iyiliğimiz istiyor gibi. Kim bilir?

Müslüman olmayanlar cennete girebilir mi? ateistler, ateistler cennete girebilir mi, ayet, bakara 6, bakara suresi, cehennem, cennet, cennete girecek, cennete girecek mi, hadis, hristiyan ve yahudiler cennete girecek mi, hristiyany, hüsrana uğramayacaktır, iman edenler, islam, kuran-ı kerim, müslüman olmayanlar, müslüman olmayanlar cennete girer mi, yahudi #Din Din #Ateistler, #AteistlerCenneteGirebilirMi, #Ayet, #Bakara6, #BakaraSuresi, #Cehennem, #Cennet, #CenneteGirecek, #CenneteGirecekMi, #Hadis, #HristiyanVeYahudilerCenneteGirecekMi, #Hristiyany, #HüsranaUğramayacaktır, #ImanEdenler, #Islam, #KuranIKerim, #MüslümanOlmayanlar, #MüslümanOlmayanlarCenneteGirerMi, #Yahudi
Daha Fazlası>> Müslüman olmayanlar cennete girebilir mi?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )