Irk kavramı ve ırkçılık

Metin2 Hile ve
Clash Royale hakkında her şey burada!

ırk

Irk Kavramı


Sözlük anlamı olarak açıklayacak olursak ortak genetik ve fizyolojik özellikleri taşıyan insanların birbirinden ayırt edilmesini sağlayan bir karakterdir. Kısaca soy diyebiliriz. Ülkemizde ve dünyada bir çok insan tarafından bilinir bir kelime. Zavallı insanoğlunun belki de kendisini en iyi arkasına saklayabildiği kelimelerden bir tanesidir.

İnsanın bu evrende ne kadar küçük olduğunu görebiliyor musunuz? Bu evrende ne kadar küçük bir canlı olduğumuzun farkına vardınız mı? En basitinden kalbimiz; durduğunda 5 dakika içerisinde göçüp gideceğiz. İşte bu kadar basit mekanizması olan varlıklarız. Hepimiz aynıyız. Tüm insanlar aynı yapıya, aynı sisteme, aynı metabolizmaya sahiptir. Peki bizi farklı kılan ne? İçimizdekiler mi? Bizi başkalarından farklı kılan ne? Bir topluluğu bir topluluğa üstün kılan şey ne? Atalar mı yoksa? Belki de destan olabilecek savaşlardır, olamaz mı? Bana göre ırkçılık kavramı vahşiliğin sembolüdür. Kendini farklı olarak gören bir topluluğun sembolüdür. Bir insan eğer kendi zihin gücüne güvenemiyorsa o zaman bir çeşit yöntem olarak ırk kavramının arkasına saklanabilir. Kendini yüceltebilir, hatta kendi ırkını tanrının üstün kıldığını dahi söyleyebilir. Tarihte açık örnek İsrail oğullarıdır ve bu bana göre tamamen başarısızlığın, aczin sembolüdür. Kendini ve ırkını üstün görerek diğer insanları küçük göstermeye çalışmak bana göre tartışılmaz bir seviyesizlik ve cahilliktir. Kendisini hala evrenin hangi konumunda olduğunu görmeyen insanoğlu kendini hala üstün olarak görüyor ve böbürleniyor. Evet, bazı insanlar lafa gelince dindar ve dini ibadetlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar fakat kendi ırkını üstün görmekten de çekinmiyorlar? Dini boyutunu geçin, din eğitiminden önce insan olmak önemlidir.

Irkçılık


Belki de dünyadaki en seviyesiz kavramlardan bir tanesidir "ırkçılık" kavramı. Seviyesiz ve aciz kalmış insanoğlunu andırır bana. İnsanın ırkçı olabilmesi için bence eğitimsiz, seviyesiz ve aciz olması gerekiyor. Çünkü akıllı bir insan, bilgili bir insan ırkçılığın nasıl bir şey olduğunu bilir. Diğer insanlardan üstün olmadığını, diğer insanların onunla aynı yapıya sahip olduğunu bilir. Tamam ırk kavramı kültürler arası farklılıkları ortaya koyabilir fakat bu ırkçılık yapılmasını gerektirmez. İnsanlar ırk kavramını unutarak da yaşayabilirler. Hem de çok daha kolay, çok daha rahat bir şekilde.

Unutmayın ki insanlar renkleriyle, tenleriyle, görünüşleriyle ve fiziksel özellikleri ile değer kazanmaz. İnsan aklıyla ve zekasıyla değer kazanır, davranışları ile değer kazanır.

Bir insanı fiziksel özelliği, dini, dili, ırkı yüzünden ayırmak en büyük vahşet ve cehalettir.

Irk kavramı ve ırkçılık hakkında, ırk, ırk kavramı, ırk nedir, ırkçılık #Felsefe, #Hayattan Felsefe, Hayattan #Hakkında, #Irk, #IrkKavramı, #IrkNedir, #Irkçılık
Daha Fazlası>> Irk kavramı ve ırkçılık

Yorumlar

  1. Irk Kavramı Ve Irkçılık >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Irk Kavramı Ve Irkçılık >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Irk Kavramı Ve Irkçılık >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK 4L

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )