Oktav nedir, bir oktav kaç sestir? ( Ayrıntılı )

Metin2 Hile ve
Clash Royale hakkında her şey burada!

oktav nedir

Oktav Nedir? ( Sanatçı Ses Oktavları )


Oktav nedir, sorusu gerçekten çok sorulan bir sorudur. Aslında bunun sorulmasının temel sebebi insanların bu terimi çok fazla duymasıdır. Müzik ile ilgisi olan olmayan neredeyse herkes bu terimi duyar ama müzik ile haşir neşir olan birinin bu terimi duymaması gerçekten zordur. Özellikle amatör müzisyen arkadaşlar bu terimi çok merak ederler. Tabi ki bir süre sonra insanın kafasında soru işareti yaratır bu terim. Oktav nedir? Oktav aslında ses aralığıdır diyebiliriz. Genellikle oktav kelimesininin Pavarotti, Vitas, Cem Adrian, Mustafa Ceceli gibi sanatçılar için çok fazla kullanıldığını görebilmek mümkün. Çünkü bu sanatçılar tenordur. Tenor en ince erkek sesine sahip olanlara verilen isimdir. Az önce ismini saydığımız sanatçılar tiz renkte rahatlıkla şarkı söyleyebilecek sanatçılardır ve sesleri gerçekten kuvvetlidir.

1 Oktav Kaç Sestir? ( 1 Oktav Aralığı Ne Kadardır? )


Bir oktav aralığı yani bir oktav toplamda 8 sesten oluşur. Normalde notalar Do (C), Re (D), Mi (E), Fa (F), Sol (G), La (A), Si (B) şeklindedir ve toplamda 7 tane notamız bulunmaktadır. 1 oktav aralığı Do'dan Do notasına kadardır. Bu aralığa her iki Do notası da dahildir. C2 ile C6 aralığı toplamda 4 oktavı ifade eder. Bu aralığa C2 ve C6 dahildir. Bu iki ses tam olarak verildiği taktirde kişinin ses aralığı 4 oktav olarak ölçülmüş olur. Sesin illa ki C'dan C'ya olması gerekmiyor. Bir kişinin ses aralığı C2 ile A5 aralığında ise bu kişinin ses aralığı 3 oktav 6 ses olur. Yani 4 oktav için 2 tam ses daha vermesi gerekecektir. Bu sesler B5 ve C6 sesleridir. Bu ik sesi vermesi durumunda kişinin 4 oktav sese ulaştığı anlamına gelir.
  • Mustafa Ceceli


Mustafa Ceceli'nin ses aralığı konusuna bilgi verecek olursak, şarkılarından yapacağımız analiz doğrultusunda kendisi ortalama 4 oktav gibi bir tonda şarkı söylemektedir. Son olarak "Adresim Aynı" parçasında indiği pes seslere bakacak olursak 4 oktavı zorluyor gibi görünüyor.. Yani Pavarotti'nin 4 oktavlık sesi ile eşdeğerdir diyebiliriz.
  • Luciano Pavarotti 


Mustafa Ceceli'den bahsederken Pavarottiye de değindik. Pavarotti'nin sesi net 4 oktavdır.
  • Cem Adrian


Cem Adrian için de aynı şekilde. Cem Adrian'ın Fazıl Say ile canlı sahnesinde 4 oktava rahatlıkla çıktığını gördük. Ortalama 4, 4 buçuk oktav gibi bir ses aralığına sahip olduğu görülüyor. Medyada çıkan 7 oktavlık sesi olduğu iddiasının gerçek dışı olduğunu söyleyebiliriz. Fakat 4 oktav gibi ortalama bir ses kolay elde edilemeyecek bir seviyededir.
  • Vitas


Son olarak Vitas. Bana göre Vitas yaşayan bir efsanedir. Opera 2 şarkısında çıktığı tonlar insan aklıyla resmen oynamaktadır. Bir müzisyen olarak söylemem gereken bir şey var ki, bana göre Vitas şu anda yaşayan ve geçmişte yaşamış olan sanatçılar arasında en iyi kontrtenorlardan bir tanesidir. Sesi 4 oktavın üzerindedir.

 

Oktav Nedir, sorusuna cevap verdik. Son olarak Trafik cezası sorgulama ve otopark sorgulama isimli yazımızda trafik cezalarının nasıl sorgulanacağı hakkında bilgi vermiştik.

Oktav nedir, bir oktav kaç sestir? ( Ayrıntılı ) 1 oktav kaç ses, cem adrian kaç oktav, hangi sanatçı kaç oktav, luciano pavaortti kaç oktav, mustafa ceceli kaç oktav, müzik, oktav hakkında bilgi, oktav nedir, pavarotti kaç oktav, sanatçıların ses oktavları, vitas kaç oktav #Müzik Müzik #1OktavKaçSes, #CemAdrianKaçOktav, #HangiSanatçıKaçOktav, #LucianoPavaorttiKaçOktav, #MustafaCeceliKaçOktav, #Müzik, #OktavHakkındaBilgi, #OktavNedir, #PavarottiKaçOktav, #SanatçılarınSesOktavları, #VitasKaçOktav
Daha Fazlası>> Oktav nedir, bir oktav kaç sestir? ( Ayrıntılı )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )