Evrim Teorisi: Charles Darwin ( Maymundan mı geliyoruz? )

Metin2 Hile ve
Clash Royale hakkında her şey burada!

evrim teorisi


Evrim Nedir?


Bilimsel olarak açıklayacak olursak evrim, canlı türlerinin nesilden nesle, kalıtsal özelliklerin zamanla değişerek farklılaşması ve neslin farklı özellikler kazanması sürecine denir. Evrim aslında dünya ve evrenin evrimi veya kimyasal evrim gibi kavramlardan ayrılmak için farklı isimler kazanmıştır. Organik evrim ya da biyolojik evrim olarak adlandırmaları yapılabilmektedir. Evrim ile ilgili yaptığı önemli çalışmalar sebebiyle dikkatleri üzerine çeken insanlardan biri de İngiliz biyolog ve doğa tarihçisi olan Charles Darwin'dir.

Charles Darwin Ve Evrim Teorisi


1809 yılında doğan Darwin, bilim dünyasını çok karıştıracak bir teoriye imza atmıştır. Bu teori hepimizin bildiği gibi Darwin'in Evrim teorisi adını almıştır ve dünya üzerinde şimdiye kadar da tartışması devam etmektedir. Darwin olarak bildiğimiz kişinin gerçek ve tam adı Charles Robert Darwin'dir. Son zamanlarda ülkemiz gündeminde de adından çok fazla söz ettirmiş olan Darwin'in, son olarak milli eğitim müfredatımızda kaldırılan evrim teorisi sebebiyle adı, ülkemizde uzun süre gündemde kaldı.

Teorisinde insan dahil tüm canlıların doğal seçilim yolu ile veya birkaç ortak atadan evrildiğini belirtmiştir ve öne sürmüştür. O günün şartlarıyla çok ciddi kanıtlar sunan Darwin'in teorisi bugün biyoloji biliminin temelini oluşturmakta ve birleştirici ögesi niteliği taşımaktadır. Doğal seçilim, bilim dünyası tarafından Darwin halen hayattayken, evrim teorisinin ana açıklaması olarak kabul edilmiştir. Kabul ediliş tarihi 1930 yılı olarak bilinir. Darwin'in kendine ait orijinal teorileri modern bilimde evrimsel biyolojinin temelini oluşturmaktadır. Darwin'in doğa tarihine olan merakı tıp ve teoloji okurken gelişti.

Şuanda halen bir teori niteliği taşıyan Darwin'in Evrim teorisi bilim dünyası tarafından çürütülemedi, aksine bilim dünyası tarafından desteklendi. Biyoloji biliminin temelini oluşturduğunu söyledik. Bu sebepten dolayı bilim tarafından bir nevi kabul görülmüş bir olgudur. Kesin olarak kanıtlanamadığından dolayı şu anda hala teori oluşunu korumaktadır. Fakat ileride bilimin ve teknolojinin gelişmesi ile bu teori ile ilgili daha sağlıklı bilgiler toplanabilecek ve daha sağlıklı veriler elde edilebilecektir. Fakat şu bir gerçektir ki, evrim her ne kadar teori olsa da, biyoloji alanına bir çok katkı sağlamıştır.

Maymundan Mı Geliyoruz?


Bu sorunun cevabını vermemiz şu anda çok ama çok zordur çünkü elimizdeki veriler bu soruyu kesin olarak cevaplamamız için yetersiz. Aslında Darwin insanın maymundan geldiğini söylememiştir. Darwin sadece bütün insanların birbiri ile akraba olduğunu belirtmiştir. Maymundan gelip gelmediğimizi kesin olarak bilmiyoruz fakat bilimsel bazı oranlar bu durumun olasılığının olduğunu gösteriyor.

Direkt olarak örnek verecek olursak insan kanı ile maymunların kanı arasında ciddi bir benzerlik bulunmaktadır. Özellikle 287 aminoasitten oluşmuş olan hemoglobin A molekülü şempanzelerde ve insanlarda tamamen birbirinin aynısıdır. Bu aminoasitler fare için 19, koyun için 26, tavuk için 45 ve sazan için 95 şeklindedir. Dikkatinizi çektiyse şempanzede bulunan hemoglobin A molekülü ile insan da bulunan hemoglobin molekülü aynı iken, insandan uzaklaştıkça bu değer de uzaklaşmaktadır. Bu durum evrim teorisini desteklemek için çok büyük kanıttır.

Ülkemizde ve dünyada bilime verilen değer gerçekten yeterli olsaydı şu anda belki de evrim bir teori olmaktan çıkabilirdi. İnsanlar sosyal ve siyasal sorunları sebebiyle birbirleri ile sürekli olarak çatışıyorlar ve genel olarak silahlara yaptıkları yatırımları bilime yatırsalar belki dünya çok daha farklı yerlerde olabilirdi. İnsanlar bilime yakınlaşmak yerine bilimden uzaklaşıyorlar. Bu teori bazı dinlerle çeliştiği için insanlar direkt olarak ön yargılı dahi bakabiliyorlar. Bu tamamen yanlıştır. Bilime daha fazla yatırım yapmalı ve daha fazla bilimle uğraşmalıyız. Kendimiz için, geleceğimiz için!

Ülkemizde lise müfredatından kaldırılması konusuna gelecek olursak, zaten teori derin bir şekilde anlatılmıyordu. Bu sebepten dolayı müfredatımızda olmaması bana göre bir eksiktir.

Evrim Teorisi: Charles Darwin ( Maymundan mı geliyoruz? ) bilgi, charles darwin, darwin, darwinin evrim teorisi, evrim, evrim hakkında bilgi, evrim nedir, evrim teorisi, geliyoruz, hakkında, maymundan mı #Bilim Bilim #Bilgi, #CharlesDarwin, #Darwin, #DarwininEvrimTeorisi, #Evrim, #EvrimHakkındaBilgi, #EvrimNedir, #EvrimTeorisi, #Geliyoruz, #Hakkında, #MaymundanMı
Daha Fazlası>> Evrim Teorisi: Charles Darwin ( Maymundan mı geliyoruz? )

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )