Uzay nedir?

uzay nedir

Uzay nedir?


Uzay nedir, sorusuna cevap vereceğiz. Uzay, Dünya atmosferi dışında kalan ve evrenin geriye kalan kısmında sonsuz olarak düşünülen boşluktur. Aslında boşluk olarak belirtilir fakat işin derinine indiğimizde uzay bir boşluk değildir. Uzay kendi karakterlerini barındıran bir şey olarak görünüyor. Şimdilik kesin olarak kanıtlanmamış olsa da bu konuda yapılan deneyler yüksek bir ihtimalle uzayın karakteristik özelliklerinin olduğunu ortaya koyuyor. Yani uzay sandığımız kadar boş bir yer değil. Ortalama sıcaklığı -271 °C ve mutlak sıfır noktası yani erişebildiği en düşük sıcaklığı ise -274 °C şeklindedir. Dünya atmosferi ile uzay arasında kesin bir sınır yoktur. Dünya atmosferi yukarı çıktıkça incelir ve en son tabakaya gelindiğinde artık uzay boşluğunda olmuş oluruz. Uzayda tahmini olarak yaklaşık demek mümkün değil tabi ki, milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Bu tahmin edilen galaksiler içerisinde de yine tahminen milyonlarca güneş sistemi ve astroitler bulunuyor.

Uzay sonsuz mudur?


"Uzay nedir?" sorusuna cevap verdiğimize göre şimdi bu konuyla alakalı farklı bir soruya da değinebiliriz. Daha önce bir makalemizde de bundan bahsettiğimiz gibi uzayın sonsuz olup olmaması şu anda tartışma konusudur. Uzayın sonsuz olup olmaması hakkında çeşitli görüşler ortaya atılmış ve son olarak Edwin Hubble'ın yapmış olduğu araştırma bu görüş ve tartışmaları farklı bir yerde konumlandırmış ve işin bilimsel kısmı ciddi bir aşama katetmiştir. Bu konu ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz Evren Sonsuz Mudur? isimli yazımıza göz atmanızda fayda var.

 

Uzay nedir? Edwin Hubble, evren sonsuz mu, evren sonsuz mudur, felsefi adam, uzay, uzay hakkında bilgi, uzay nedir #Bilim Bilim #EdwinHubble, #EvrenSonsuzMu, #EvrenSonsuzMudur, #FelsefiAdam, #Uzay, #UzayHakkındaBilgi, #UzayNedir
Read more>> Uzay nedir?

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina ( vagina ) içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?

Metin2 lonca simgeleri indir 2018 ( 160 Adet - 16x12 )

Maximum Sp (Max SP) Efsunu ne işe yarar?